THE SELECTION IN THE ROMANIAN GIFTED SCHOOL
IT IS PERFORMED THROUGH PSYCHOLOGICAL TESTING

Selection through psychological testing

The selection process consists of two steps:

 1. Psychological testing
 2. Registration

If you have a child between 2 and 5 years old, curious and eager to discover different things, we can’t wait to meet him!

If you have a smart scholar (5 years and 11 months – 16 years and 11 months), we would like to test him. Click here for more details.

After this first step, you’ll get every detail regarding the registration process, according to the age of each candidate.

Important! At Romanian Gifted School all of the child’s / teenager’s ages are taken into account – cognitive, social, emotional (and the behavior)

WHY TESTING
PSYCHOLOGICAL TEST REGISTRATION
CHILD ALREADY PSYCHOLOGICALLY TESTED
MULTIPLE INTELLIGENCE TESTING
SKILLS IDENTIFICATION QUESTIONNAIRE

Benefits

 • Summer camps for children and teenagers which are set in foreign countries as well as in Romania. Yearly, with the partial or full support of our sponsors, we can offer 1-2 participation scholarships, which are available according to the selection criteria.
 • Participation at intern and international festivals.
 • Internship programs (14+).
 • The possibility to get involved as a volunteer in different activities led by Romanian gifted School (you get a volunteering diploma which is crucial when applying to universities).

După modelul programului Romanian Gifted School adresat școlarilor (6-17 ani), am pregătit și pentru preșcolari un program de evaluare și antrenament ce vizează dezvoltarea capacității cognitive – fluide (figurale, de logică) și a celei cristalizate (dobândire prin limbaj) – a motricității fine, a creierului kinestezic, dezvoltarea spriritului artistic și a talentului creativ, capacitatea de relaționare cu propriile emoții și cu cele ale grupului. Evaluările au ca scop descoperirea timpurie a capacităților cognitive, a eventualelor dificultăți de învățare (Dislexie, ADHD, Asperger), a comportamentului și a profilului emoțional.

Notă: copiii care în urma evaluării dovedesc că au capacități cognitive pe una dintre cele două dominante (inteligența fluidă (logică) și / sau cristalizată (limbaj)), dar au asociat un comportament necorespunzător (violență verbală și / sau fizică, patologii severe pe fond de substanță  – dificultate simtomatică (afecțiune)) –  vom recomanda intervenție de specialitate 1 la 1.

Costul celor trei ateliere este de 500 de lei / copil.

Un atelier durează câte 1,5 ore / atelier, în intervalul

 • 10:30 – 12:00 (pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani)
 • 12:00 – 13:30 (pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani)

Atelierele se desfășoară la sediul nostru din strada Scărlătescu nr 50. Atelierele sunt organizate pe parcursul unei luni calendaristice. Înscrierea copilului validează participarea la toate cele 3 ateliere.

Beneficii:

 • Trei ateliere de evaluare
 • 4,5 ore de evaluare
 • 1 fișă de evaluare, pe mail
 • 1 întâlnire individuală cu echipa noastră de specialiști

Disponibilitatea locurilor depinde de ordinea înscrierilor.

Atelierele se desfășoară sub atenta supraveghere și observare a psihologilor noștri. Grupele sunt formate din maxim 6 copii.

Atenție: Înscrierea pentru evaluare se poate realiza doar cu preînscriere.

Contravaloarea evaluării este 500 de lei / copil (toate cele 4 ateliere, și se se realizeazā prin transfer bancar, în contul IBAN RO14BTRLRONCRT0282773902, deschis la Banca Transilvania, beneficiar Asociația Kleine Schule, CIF 28798450).

La detaliile plății vă rugăm să precizați sponsorizare.

După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți un mail la [email protected]/en în care să menționați:

 • Numele și prenumele copilului
 • Vârsta acestuia
 • Domiciliul

În maximum 48 de ore de la recepționarea email-ului veți primi un răspuns cu toate detaliile privind atelierul de evaluare.

Atenție: Neprezentarea la data și ora confirmate reciproc pe mail duce la pierderea sumei achitate.

Procesul de selecție constă în două etape:

1. Testarea psihologică

a) testarea psihologică  din care să reiasă  informații cu privire la coeficientul de inteligență congnitivă, emoțională, socială și comportamentală – mai multe informații aici.

b) elaborarea de către specialiștii nostri a unui raport din suma probelor rezultate din testare

c) o întâlnire individuală cu părinții în care să discutăm planul de intervenție

d) propunerea de program – propunerea detaliată este pusă la dispoziția celor ce se încadrează să participe în cadrul Romanian Gifted School.

2. Etapa de înscriere

a) Cererea de înscriere

b) Cererea de transfer (dacă este cazul)

Înscrierile pentru programul școlii Romanin Gifted School sunt deschise până în luna august, inclusiv. Programul începe la jumătatea lunii septembrie pentru copii și la începutul lunii octombrie pentru adolescenți.

Testārile sunt individuale și se realizeazā în București pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsā între 5 ani și 11 luni și 8 ani și 3 luni; aceștia nu au nevoie de o pregātire prealabilā testārii psihologice.

Testārile se realizeazā în București, Scărlătescu nr 50, Zona Banu-Manta – Pţa. Victoriei.

Scopul testării este identificarea profilului psihologic al copilului dumneavoastrā și participarea acestuia în cadrul Romanian Gifted School. Programul școlar inovativ este gândit împreunā cu psihologi, psihopedagogi și specialiști în educaţie și este pus la dispoziţie doar celor care îndeplinesc criteriile în urma testării/evaluārii psihologice.

Calendarul testārilor pentru perioada următoare (click aici).

De ce să identifici coefientul de inteligenţă al copilului? (click aici).

Testarea iniţialā are la bazā procesul de evaluare psihologicā. Aceastā testare este un demers știinţific centrat pe cunoașterea aprofundatā a persoanei. Testarea iniţialā ne oferā informaţii cu privire la coeficientul de inteligenţā congnitivā, emoţionalā, socialā și comportamentalā din suma probelor selectate din teste – teste cognitive, de personalitate, aptitudinale. În urma testārii iniţiale se generā un profil psihologic elaborat, care oferā psihologului o imagine clarā asupra adecvārii copilului la sarcinile de lucru, identificarea situaţiilor pentru care antrenamentul poate merge spre menţinerea coeficienţilor de inteligenţā sau spre stimularea acestora. Intrarea copilului în partea de program educaţional, sau nu, după caz, se face ţinându-se seama de analiza informaţiilor obtinute în urma testării și a protocolului de evaluare.

Procesul de selecție constă în testarea psihologică. „Harta” asupra modului în care copilul nostru preia și prelucrează informația ne ajută să înțelegem ce tip de intervenție e necesară. După această etapă, vom ști dacă raționamentul său este orientat spre cel fluid (cel înnăscut, non-verbal, logic) sau / și spre cel cristalizat (cel dobândit prin limbaj). Practic, ne va fi mult mai simplu să știm cum să construim învățarea atât timp cât punctul de plecare este dat de niște măsuratori standardizate și interpretate calitativ de psihologi.

Notă: Nu primim copii netestați. Copiii care se încadrează la Romanian Gifted School încep cursurile în septembrie 2020.

Copiii care în urma evaluării dovedesc că au capacități cognitive ridicate – un coeficient înalt de inteligență cognitivă pe una dintre cele două dominante (inteligența fluidă (logică) și / sau cristalizată (limbaj)) –  dar au asociat un comportament necorespunzător (violență verbală și / sau fizică, patologii severe pe fond de substanță  – dificultate simtomatică (afecțiune)) –  vom recomanda intervenție de specialitate 1 la 1.

De ce să participi în cadrul Romanian Gifted School? (click aici).

Puteți plăti online, securizat, prin intermediul procesatorului de plăți EuPlatesc sau prin transfer bancar.Dacă optați pentru plata prin transfer bancar, vă rugăm să virați 450 de lei în contul IBAN RO14BTRLRONCRT0282773902, deschis la Banca Transilvania, beneficiar Asociația Kleine Schule, CIF 28798450.

La detaliile plății vă rugăm să precizați sponsorizare. După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți un mail la [email protected]/en în care să menționați:

 • Numele și prenumele copilului
 • Vârsta acestuia
 • Domiciliul

Ne puteți oferi aceste detalii, completând formularul disponibil aici.

Atenție:

 • Înscrierea pentru testare se poate realiza doar cu programare în prealabil, cu cel puțin 3 zile înainte.
 • În maximum 48 de ore de la recepționarea email-ului veți primi un răspuns cu data și intervalul orar disponibile pentru testare.
 • Neprezentarea la data și ora confirmate reciproc pe mail duce la pierderea sumei achitate.

Procesul de selecție constă în două etape:

 1. Testarea psihologică

a)    testarea psihologică  din care să reiasă  informații  cu privire la coeficientul de inteligență congnitivă, emoțională, socială și comportamentală – mai multe informații aici.

b)    elaborarea de către specialiștii nostri a unui raport din suma probelor rezultate din testare

c)    o întâlnire individuală cu părinții în care să discutăm planul de intervenție

d)    propunerea de program  – propunerea detaliată este pusă la dispoziția celor ce se încadrează să participe în cadrul Romanian Gifted School.

2. Etapa de înscriere

a)    Cererea de înscriere

b)    Cererea de transfer (dacă este cazul)

c)    Certificarea nivelului de limbă engleză (8+)  – documente care să ateste nivelul dobândit

Înscrierile pentru programul școlii Romanin Gifted School sunt deschise până în luna august, inclusiv. Programul începe la jumătatea lunii septembrie pentru copii și la începutul lunii octombrie pentru adolescenți.

Testārile  sunt individuale și se realizeazā în București pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsā între 8 ani și 6 luni și 11 ani și 5 luni; aceștia nu au nevoie de o pregātire prealabilā testārii psihologice.

Testārile se realizeazā în București, Scărlătescu nr 50, Zona Banu-Manta – Pţa Victoriei.

Scopul testării este identificarea profilului psihologic al copilului dumneavoastrā și participarea acestuia în cadrul Romanian Gifted School. Programul școlar inovativ este gândit împreunā cu psihologi, psihopedagogi și specialiști în educaţie și este pus la dispoziţie doar celor care îndeplinesc criteriile în urma testării/evaluārii psihologice.

Calendarul testārilor pentru perioada următoare (click aici).

De ce să identifici coefientul de inteligenţă al copilului? (click aici).

Testarea iniţialā are la bazā procesul de evaluare psihologicā. Aceastā testare este un demers știinţific centrat pe cunoașterea aprofundatā a persoanei. Testarea iniţialā ne oferā informaţii cu privire la coeficientul de inteligenţā congnitivā, emoţionalā, socialā și comportamentalā din suma probelor selectate din teste – teste cognitive, de personalitate, aptitudinale. În urma testārii iniţiale se generā un profil psihologic elaborat, care oferā psihologului o imagine clarā asupra adecvārii copilului la sarcinile de lucru, identificarea situaţiilor pentru care antrenamentul poate merge spre menţinerea coeficienţilor de inteligenţā sau spre stimularea acestora. Intrarea copilului în partea de program educaţional, sau nu, după caz, se face ţinându-se seama de analiza informaţiilor obtinute în urma testării și a protocolului de evaluare.

Procesul de selecție constă în testarea psihologică. „Harta” asupra modului în care copilul nostru preia și prelucrează informația ne ajută să înțelegem ce tip de intervenție e necesară. După această etapă, vom ști dacă raționamentul său este orientat spre cel fluid (cel înnăscut, non-verbal, logic) sau / și spre cel cristalizat (cel dobândit prin limbaj). Practic, ne va fi mult mai simplu să știm cum să construim învățarea atât timp cât punctul de plecare este dat de niște măsuratori standardizate și interpretate calitativ de psihologi.

Notă: Nu primim copii netestați. Copiii care se încadrează la Romanian Gifted School, încep cursurile în septembrie 2020.

Copiii care în urma evaluării dovedesc că au capacități cognitive ridicate – un coeficient înalt de inteligență cognitivă pe una dintre cele două dominante (inteligența fluidă (logică) și / sau cristalizată (limbaj)) –  dar au asociat un comportament necorespunzător (violență verbală și / sau fizică, patologii severe pe fond de substanță  – dificultate simtomatică (afecțiune)) –  vom recomanda intervenție de specialitate 1 la 1.

De ce să participi în cadrul Romanian Gifted School? (click aici)

Puteți plăti online, securizat, prin intermediul procesatorului de plăți EuPlatesc sau prin transfer bancar.Dacă optați pentru plata prin transfer bancar, vă rugăm să virați 450 de lei în contul IBAN RO14BTRLRONCRT0282773902, deschis la Banca Transilvania, beneficiar Asociația Kleine Schule, CIF 28798450.

La detaliile plății vă rugăm să precizați sponsorizare. După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți un mail la [email protected]/en în care să menționați:

 • Numele și prenumele copilului
 • Vârsta acestuia
 • Domiciliul

Ne puteți oferi aceste detalii, completând formularul disponibil aici.

Atenție:

 • Înscrierea pentru testare se poate realiza doar cu programare în prealabil, cu cel puțin 3 zile înainte.
 • În maximum 48 de ore de la recepționarea email-ului veți primi un răspuns cu data și intervalul orar disponibile pentru testare.
 • Neprezentarea la data și ora confirmate reciproc pe mail duce la pierderea sumei achitate.

Procesul de selecție constă în două etape:

 1. Testarea psihologică

a)    testarea psihologică  din care să reiasă  informații  cu privire la coeficientul de inteligență congnitivă, emoțională, socială și comportamentală – mai multe informații aici.

b)    elaborarea de către specialiștii nostri a unui raport din suma probelor rezultate din testare

c)    o întâlnire individuală cu părinții în care să discutăm planul de intervenție

d)    propunerea de program  – propunerea detaliată este pusă la dispoziția celor ce se încadrează să participe în cadrul Romanian Gifted School.

2. Etapa de înscriere

a)    Cererea de înscriere

b)    Cererea de transfer (dacă este cazul)

c)    Certificarea nivelului de limbă engleză (8+)  – documente care să ateste nivelul dobândit

d)   Eseu în limba română și limba engleză

Înscrierile pentru programul școlii Romanian Gifted School sunt deschise până în luna august, inclusiv. Programul școlii pentru grupa de vârstă 12-14 ani se deschide pe 5 octombrie.

Testārile  sunt individuale și se realizeazā în București pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsā între 11 ani și 6 luni și 14 ani și 4 luni; aceștia nu au nevoie de o pregātire prealabilā testārii psihologice.

Testārile se realizeazā în București, Scărlătescu nr 50, Zona Banu-Manta – Pţa Victoriei.

Scopul testării este identificarea profilului psihologic al copilului dumneavoastrā și participarea acestuia în cadrul Romanian Gifted School. Programul școlar inovativ este gândit împreunā cu psihologi, psihopedagogi și specialiști în educaţie și este pus la dispoziţie doar celor care îndeplinesc criteriile în urma testării/evaluārii psihologice.

Calendarul testārilor pentru perioada următoare (click aici).

De ce să identifici coefientul de inteligenţă al copilului? (click aici).

Testarea iniţialā are la bazā procesul de evaluare psihologicā. Aceastā testare este un demers știinţific centrat pe cunoașterea aprofundatā a persoanei. Testarea iniţialā ne oferā informaţii cu privire la coeficientul de inteligenţā congnitivā, emoţionalā, socialā și comportamentalā din suma probelor selectate din teste – teste cognitive, de personalitate, aptitudinale. În urma testārii iniţiale se genereazā un profil psihologic elaborat, care oferā psihologului o imagine clarā asupra adecvārii copilului la sarcinile de lucru, identificarea situaţiilor pentru care antrenamentul poate merge spre menţinerea coeficienţilor de inteligenţā sau spre stimularea acestora. Intrarea copilului în partea de program educaţional, sau nu, după caz, se face ţinându-se seama de analiza informaţiilor obtinute în urma testării și a protocolului de evaluare.

Procesul de selecție constă în testarea psihologică. „Harta” asupra modului în care copilul nostru preia și prelucrează informația ne ajută să înțelegem ce tip de intervenție e necesară. După această etapă, vom ști dacă raționamentul său este orientat spre cel fluid (cel înnăscut, non-verbal, logic) sau / și spre cel cristalizat (cel dobândit prin limbaj). Practic, ne va fi mult mai simplu să știm cum să construim învățarea atât timp cât punctul de plecare este dat de niște măsuratori standardizate și interpretate calitativ de psihologi.

Notă: Nu primim copii netestați. Copiii de 12-14 ani care se încadrează la Romanian Gifted School, încep cursurile în octombrie 2020.

Copiii care în urma evaluării dovedesc că au capacități cognitive ridicate – un coeficient înalt de inteligență cognitivă pe una dintre cele două dominante (inteligența fluidă (logică) și / sau cristalizată (limbaj)) –  dar au asociat un comportament necorespunzător (violență verbală și / sau fizică, patologii severe pe fond de substanță  – dificultate simptomatică (afecțiune)) –  vom recomanda intervenție de specialitate 1 la 1.

De ce să participi în cadrul Romanian Gifted School? (click aici)

Puteți plăti online, securizat, prin intermediul procesatorului de plăți EuPlatesc sau prin transfer bancar.Dacă optați pentru plata prin transfer bancar, vă rugăm să virați 450 de lei în contul IBAN RO14BTRLRONCRT0282773902, deschis la Banca Transilvania, beneficiar Asociația Kleine Schule, CIF 28798450.

La detaliile plății vă rugăm să precizați sponsorizare. După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți un mail la [email protected]/en în care să menționați:

 • Numele și prenumele copilului
 • Vârsta acestuia
 • Domiciliul

Ne puteți oferi aceste detalii, completând formularul disponibil aici.

Atenție:

 • Înscrierea pentru testare se poate realiza doar cu programare în prealabil, cu cel puțin 3 zile înainte.
 • În maximum 48 de ore de la recepționarea email-ului veți primi un răspuns cu data și intervalul orar disponibile pentru testare.
 • Neprezentarea la data și ora confirmate reciproc pe mail duce la pierderea sumei achitate.

Procesul de selecție constă în două etape:

 1. Testarea psihologică

a)    testarea psihologică  din care să reiasă  informații  cu privire la coeficientul de inteligență congnitivă, emoțională, socială și comportamentală – mai multe informații aici.

b) testare de orientare în carieră

c)    elaborarea de către specialiștii nostri a unui raport din suma probelor rezultate din testare

d)    o întâlnire individuală cu părinții în care să discutăm planul de intervenție

e)    propunerea de program  – propunerea detaliată este pusă la dispoziția celor ce se încadrează să participe în cadrul Romanian Gifted School.

2. Etapa de înscriere

a)    Cererea de înscriere

b)    Cererea de transfer (dacă este cazul)

c)    Certificarea nivelului de limbă engleză (8+)  – documente care să ateste nivelul dobândit

d)   Eseu în limba română și limba engleză

Înscrierile pentru programul școlii Romanian Gifted School sunt deschise până în luna august, inclusiv. Programul școlii pentru grupa de vârstă 15-17 ani se deschide pe 5 octombrie.

Testārile  sunt individuale și se realizeazā în București pentru adolescenți cu vârsta cuprinsā între 14 ani și 6 luni și 16 ani și 11 luni; aceștia nu au nevoie de o pregātire prealabilā testārii psihologice.

Testārile se realizeazā în București, Scărlătescu nr 50, Zona Banu-Manta – Pţa Victoriei.

Scopul testării este identificarea profilului psihologic al copilului dumneavoastrā și participarea acestuia în cadrul Romanian Gifted School. Programul școlar inovativ este gândit împreunā cu psihologi, psihopedagogi și specialiști în educaţie și este pus la dispoziţie doar celor care îndeplinesc criteriile în urma testării/evaluārii psihologice.

Calendarul testārilor pentru perioada următoare (click aici).

De ce să identifici coeficientul de inteligenţă al copilului? (click aici).

Testarea iniţialā are la bazā procesul de evaluare psihologicā. Aceastā testare este un demers știinţific centrat pe cunoașterea aprofundatā a persoanei. Testarea iniţialā ne oferā informaţii cu privire la coeficientul de inteligenţā congnitivā, emoţionalā, socialā și comportamentalā din suma probelor selectate din teste – teste cognitive, de personalitate, aptitudinale. În urma testārii iniţiale se genereazā un profil psihologic elaborat, care oferā psihologului o imagine clarā asupra adecvārii copilului la sarcinile de lucru, identificarea situaţiilor pentru care antrenamentul poate merge spre menţinerea coeficienţilor de inteligenţā sau spre stimularea acestora. Intrarea copilului în partea de program educaţional, sau nu, după caz, se face ţinându-se seama de analiza informaţiilor obtinute în urma testării și a protocolului de evaluare.

Procesul de selecție constă în testarea psihologică. „Harta” asupra modului în care copilul nostru preia și prelucrează informația ne ajută să înțelegem ce tip de intervenție e necesară. După această etapă, vom ști dacă raționamentul său este orientat spre cel fluid (cel înnăscut, non-verbal, logic) sau / și spre cel cristalizat (cel dobândit prin limbaj). Practic, ne va fi mult mai simplu să știm cum să construim învățarea atât timp cât punctul de plecare este dat de niște măsuratori standardizate și interpretate calitativ de psihologi.

Notă: Nu primim copii netestați. Copiii de 15-17 ani care se încadrează la Romanian Gifted School, încep cursurile în 5 octombrie 2020.

Copiii care în urma evaluării dovedesc că au capacități cognitive ridicate – un coeficient înalt de inteligență cognitivă pe una dintre cele două dominante (inteligența fluidă (logică) și / sau cristalizată (limbaj)) –  dar au asociat un comportament necorespunzător (violență verbală și / sau fizică, patologii severe pe fond de substanță  – dificultate simptomatică (afecțiune)) –  vom recomanda intervenție de specialitate 1 la 1.

De ce să participi în cadrul Romanian Gifted School? (click aici)

Puteți plăti online, securizat, prin intermediul procesatorului de plăți EuPlatesc sau prin transfer bancar.Dacă optați pentru plata prin transfer bancar, vă rugăm să virați 450 de lei în contul IBAN RO14BTRLRONCRT0282773902, deschis la Banca Transilvania, beneficiar Asociația Kleine Schule, CIF 28798450.

La detaliile plății vă rugăm să precizați sponsorizare. După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți un mail la [email protected]/en în care să menționați:

 • Numele și prenumele copilului
 • Vârsta acestuia
 • Domiciliul

Ne puteți oferi aceste detalii, completând formularul disponibil aici.

Atenție:

 • Înscrierea pentru testare se poate realiza doar cu programare în prealabil, cu cel puțin 3 zile înainte.
 • În maximum 48 de ore de la recepționarea email-ului veți primi un răspuns cu data și intervalul orar disponibile pentru testare.
 • Neprezentarea la data și ora confirmate reciproc pe mail duce la pierderea sumei achitate.

Procesul de selecție constă în două etape:

1. Testarea pentru orientarea în carieră
2. Înscrierea pentru filiera IB sau SAT

1. Etapa de testare

a)    testare de orientare în carieră

b)    elaborarea de către specialiștii nostri a unui raport din suma probelor rezultate din testare

c)    o întâlnire individuală cu părinții și adolescentul în care să discutăm planul de intervenție

d)    propunerea de program  – propunerea detaliată este pusă la dispoziția celor ce se încadrează să participe în cadrul Romanian Gifted School.

2. Etapa de înscriere

a)    Cererea de înscriere

b)    Cererea de transfer (dacă este cazul)

c)    Certificarea nivelului de limbă engleză (minim nivelul B2)  – documente care să ateste nivelul dobândit

d)    Eseu în limba română și limba engleză

Mai multe puteți citi aici despre IB (Bacalaureatul Internațional) și SAT (Bacalaureatul American).

Beneficii:

 • Internship-uri
 • Pregătire cu oameni specializați pe domeniul de studiuales (din IT, management de proiect, medicină, arte,
 • Acces gratuit pe platforma Renzullilearning.com
 • Tabere tematice în străinătate și/sau în țară.

Alte beneficii:

 • Programul Au-Pair

For more information about the Romanian Gifted School educational program – click here.

WHO WE ARE TESTING WITH

Oana Rogoz
Oana RogozPsychologist & Psychotherapist
Sanda Petrescu
Sanda PetrescuPsychologist & Clinical Psychologist