SERIE CONFERINȚE
“PAPUCI MARI, papuci mici”

DESPRE CONFERINȚE

România este şi ţara copiilor cu abilităţi înalte (supradotaţi), iar pentru ei, în ultimii ani, s-au creat programe speciale de educaţie. Romanian Gifted School (Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă „Kleine Schule”) îşi dedică activitatea pentru pregătirea copiilor şi adolescenţilor cu abilităţi înalte, precum şi pregătirea tuturor acelora care interacţioneză şi fac parte din universul lor (părinţi, bunici, cadre didactice, psihologi, etc.).

Romanian Gifted School pregăteşte seria de conferinţe “PAPUCI MARI, papuci mici”, conferinţe ce s-au născut ca urmare a tendinţei de a inversa adeseori rolurile între adulţi şi copii, mai ales când aceștia sunt identificaţi a avea o abilitate înaltā (supradotare). Scopul conferinţelor, organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, este informativ şi vizează creșterea accesului cadrelor didactice şi a părinţilor în vederea cunoașterii unor aspecte corecte şi suficiente despre copiii cu abilităţi înalte – copii cu o dezvoltare peste medie a coeficientului de inteligenţā cognitivā.

Acești copii pot fi :

– copiilor fārā deficienţe fizice – copii cu coeficient ridicat de inteligenţā cognitivā, aflaţi în „normalitate”
– copii cu coeficient ridicat de inteligenţā cognitivā, dar care au asociatā o dificultate de învāţare, cum ar fi Asperger, Dislexie, Asincronie şi ADHD
– copii cu un coeficient ridicat de inteligenţā cognitivā, dar care au o deficienţā fizicā (de auz, de văz, locomotor).

Conferinţele “PAPUCI MARI, papuci mici” susţin educaţia copiilor cu abilităţi înalte prin intermediul programului educaţional Romanian Gifted School, program educaţional ce promovează valorile specifice educaţiei diferenţiate, în funcţie de abilităţile copiilor cu potenţial înalt şi sporirea gradului de implicare a cadrelor didactice, a părinţilor şi a comunităţii în dezvoltarea unui mediu echilibrat de viaţă.

DE CE ACESTE CONFERINȚE

1 din 10 copii are abilități înalte. Din păcate, doar 3% dintre copiii supradotați reușesc în viața de adult!

În lipsa unui model educațional potrivit, copiii cu abilități înalte nu își pot valorifica potențialul. Nedescoperiți și testați la timp, copiii cu abilități înalte sunt adeseori limitați de constrângerile unui sistem educațional clasic, în care pot fi considerați chiar copii-problemă. În plus, un coeficient de inteligență cognitivă (IQ) ridicat nu echivalează întotdeauna cu succesul în viața de școlar sau cea de adult. De cele mai multe ori, părinții și profesorii acestor copii le încarcă sarcinile de lucru, dar nu țin cont de stimularea creativității și a trăirilor emoționale sau de nevoia de relaționare a copiilor cu IQ ridicat.

Mai multe aici.

CONFERINȚE

Specificul copiilor cu abilitāţi înalte – cu asincronie și dublā excepţionalitate – nu constă ȋn deficienţa fizică, sau în capacitate redusā de gestionare a emoţiilor, a integrārii in mediu social, în vulnerabilitate, ci în mecanismele de accesare a informaţiei ȋntr-un mod adecvat, individualizat. Acesţia au nevoie de o educaţie în spiritul creativităţii ca stimul al relaţiilor socio-emotionale, în accesarea resurselor și a circuitului informaţional al acestora, în conturarea unor valori personale și sociale validate de mediul de lucru de înaltā calitate, cu deschidere spre antreprenoriat și voluntariat, ȋn strânsă legatură cu pedagogiile și metodele de lucru non-formale ce stimulează gândirea, creativitatea, analiza din cât mai multe perspective și implicarea în comunitate.

Copiii înzestrați: cum îi educăm?

Asociaţia Kleine Schule continuă seria conferinţelor “PAPUCI MARI, papuci mici”, prin cea de-a 6-a ediţie: “Copiii înzestrați: cum îi educăm?”, marți și miercuri, 12-13 mai 2020, ȋn Bucureşti.

DETALII EVENIMENT

Şcoala: Trecut vs. Viitor

România este şi ţara copiilor cu abilităţi ȋnalte sau supradotaţi, iar pentru ei, ȋn ultimii ani, s-au creat programe dedicate de educaţie.

DETALII EVENIMENT

În căutarea lui Eliade

Conferința evidenţiază povestea adultului de astāzi în timpul anilor de școalā, cât din pasiunea pe care a descoperit-o încā din copilārie, dacā l-a inspirat sau încurajat un profesor sau un mentor și ce îl face sā continue.

DETALII EVENIMENT

Neconvențional în sistem convențional

În cadrul acestei conferințe invitații vor discuta despre profilul profesorului şi despre ce înseamnă un program pentru copiii cu abilităţi înalte.

DETALII EVENIMENT

Creierul (supra)DO╦PAT

Cum aratā creierul copiilor cu abilitāţi înalte (supradotaţi) din punct de vedere fiziologic și ce nevoi de învāţare au ei? Ce program educaţional li se potrivește?

DETALII EVENIMENT

Abilitate vs. aptitudine

Cum identificām cā avem un copil înalt abilitat? Instrumente clinice sau doar observare? Ce facem cu el? Ce fel de educaţie i se potrivește?

DETALII EVENIMENT
 • „Fetele nu sunt gifted”

  Nu contează care este numele meu, contează că pot avea vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani. Dacă sunt liniștită și mă încadrez în normele sociale impuse  - sunt liniștită, admit că părerea adulților contează mai [...]

 • Școală specială pentru copii „gifted” sau școala clasică cu metode diferite de predare?

  Părinții care ne trec pragul spun că structura pe care o avem în spatele programului Gifted4All este una total diferită de alte forme educaționale: procesul de selecție, modul de intervenție (pe vărstă cognitivă, vârstă [...]

 • Worldwide Children Festival

  Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă “Kleine Schule”, Primăria Sinaia, Prețuiește Viața by Andreea Marin, Școala Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training  Center anunță lansarea înscrierii de participare la Worldwide Children Festival cu tema “Şcoala – ce aş [...]

 • Cum identificăm anumite caracteristici ale copiilor cu abilități înalte?

  Sunt Andrei și am 20 de ani. Sunt un tip jovial, care își face ușor prieteni. Studiez în Berlin, în domeniul business-ului și al inovației. Acum sunt fericit cu ceea ce am devenit ca [...]

 • Gifted4All pentru părinți (pre)ocupați

  Beneficii: 20 de zile / lună (luni - vineri) masă caldă la prânz și gustare la ora 16:00 ghidaj la teme  - soluțiile vin de la ei, personalul nostru vine cu metodele de intervenție necesare [...]